Új Wacom táblák

Frissítette digitalizáló tábla kínálatát a fotósok és grafikusok berkeiben népszerű Wacom márka.

Az új felállás szerint megszűnik a legolcsóbb Bamboo termékcsoport, helyét az Intuos veszi át. Korábban a Bamboo volt a digit-táblák belépőszintje, az Intuos a középkategória, és a Cintiq a top, utóbbi már saját kijelzővel rendelkezett. A frissített termékpalettában megszűnik a Bamboo márkanév, a belépőszintű táblákat is Intuosnak, a profibb vonalat pedig Intuos Pro-nak fogják hívni. A kétféle méretű sima Intuosok 1024 szintű nyomásérzékenységgel, iPad kompatibilitással és dizájnos külsővel bírnak majd, az Intuos Pro táblák több funkciógombot kapnak, 2048 szintű érzékenységgel és tollszög érzékenységgel rendelkeznek.

Kiadtak továbbá egy stylust is kifejezetten iPaddel való használathoz.

Wacom Intuos
Wacom Intuos Pro

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • scarbantia

    Miért jó az, hogy a minőségi brandeket mindig lehúzzák és konzumer szintre viszik?
    Mostanában igencsak jellemző ez a marketing, hogy a minőségi és drága cuccokból bóvlikategóriásat is csinálnak. Mondjuk addig nem olyan nagy baj, amíg megmarad az eredeti szint is, de a tendencia legtöbbször azt mutatja, hogy előbb utóbb az is kommersszé válik(lásd Thinkpad).

    Amúgy annak örülnék, ha kicsi, de igazán okos táblákat adnának jó árban. Használtan sikerült lőnöm egy jó táblát, de a kisebb változatai is minimum ugyanannyiba kerültek volna, újonnan még többe is.

    Jó dolog az A4 wide-os Intuos4, de adjanak hozzá óriási íróasztalt is! :)