Valami nagyon furcsával fog kijönni a Sony

A sonyalpharumors.com webolda szerint majdnem biztos, hogy a Sony egy márkák közti átjárhatóságot biztosító gépvázzal fog előrukkolni, ráadásul a múltban Contax AX néven már ismert technológiával.

A pletykaoldal 5-ös kategóriába sorolta a fenti hírt, ami azt jelenti, hogy “szinte biztosra” vehetjük. E szerint a Sony a Canon és Nikon tulajdonosokat fogja megcélozni a jövendő gépével, ami egy olyan váz lesz, melyre Canon, Nikon, Pentax stb obikat is feltekerhetünk úgy, hogy az autofókusz megmarad. Ugyanis a gép nem az objektív fókuszmotorját és lencsetagjait mozgatja élességállításkor, hanem a régi Contax AX masinához hasonlóan a képsíkot tologatja a Z-tengelyen. Valahogy így:

 

A hírek szerint a szenzor tehát egy 18mm-es távon piezomotorral működő “kocsin” ül majd, ezt használja a gép a gyors élességállításra. A Contax idejében ez a technológia a gép makró-üzemmódjára is jótékony hatással volt, segítségével ugyanis 1:1-es leképzésnél is nagyobb nagyítást lehetett elérni vele.

Hát elég fura egy elgondolás, kíváncsi vagyok mi lesz ebből. A pletykaoldal képeket is ígért, amiket hamarosan láthatunk.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • Hobbi Gilda

    Gondolom a 18 darabos adapterkészletet az alapcsomag tartalmazza. ;)