A Sonyé lesz a legolcsóbb fullframe váz?

Úgy tűnik, hogy Sony logoval fog kijönni a piac jelenlegi legolcsóbb fullframe masinája, mégpedig tükörnélküli rendszerkompakt (MILC) kivitelben, Sony A7 és A7r.

A pletykaoldalak bombabiztos hírként közlik, hogy október 16-án a Sony bemutatja két legújabb MILC vázát a Sony A7 és A7r gépeket. Állítólag ezek is Alpha néven futnak majd, de a NEX szériához hasonlóan tükörnélküli vázak lesznek cserélhető, E-bajonettes objektívekkel. Az olcsóbbik masina, az A7 24 megapixeles fullframe szenzort kap, várható ára “jóval 2000 Dollár/Euro alatt” lesz (állítólag 1600), a drágábbik A7r pedig 36 megapixeles szenzorral jön és 2500 Dollár/Euro lesz az ára a pletykák szerint. A Canon 6D és a Nikon D600 jelenleg 1900 Dollárért megy az Amazonon, így a Sony új gépe nagyjából ezekkel lesz pariban (itthon 480 és 530ezer Ft a két gép, így a Sony is e körül, valamivel ezek alatt várható, igen ám de ez a Sonynál bevezető ár, a Canon-Nikonnál meg már jó egy éves ár).

Mindkét gépváz időjárásálló kivitelű lesz, azonban a hírek szerint ezek csak belépőszintű fullframe MILC-ek, jövőre a Sony kiad melléjük néhány profibb és drágább vázat is. Ez számomra furcsa, mert a gyártók egy új szériát nem az olcsó belépőszinttel szoktak indítani.

További hír még, hogy a gépek küllemre az Olympus OM-D szériájára fognak hasonlítani, vagyis meglehetősen kicsi váz (nagyjából RX1 méret), rajta ergonomikus markolat (mint a NEX-7 esetében), valamint középre helyezett EVF kereső. Az ügyesebb grafikusok szerint valahogy így néz ki majd a Sony A7 kamera, nyilván ezt csak fantázia, az RX1-NEX7-EVF mix:

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot