Feltörték az Adobe szervereit, 2.9 millió felhasználó adatai veszélyben

Hackerek törték fel az Adobe szervereit, megszerezve ezzel rengeteg személyes és céges adatot. Az előfizetőket emailben kéri a cég a jelszóváltoztatásra.

Az Adobe tegnap közölte, hogy számítógépes kalózok törték fel a rendszerüket, megszerezve ezzel 2,9 millió felhasználó Adobe ID-ját, jelszavát és bankkártya adatait. Ezen kívül megszerezték az Adobe jónéhány népszerű szoftverének forráskódját is, miáltal további biztonsági réseket fedezhetnek fel és használhatnak ki a későbbiekben.

Az Adobe amellett, hogy elnézést kért az érintettektől, a hatóságok segítségét kéri a bűncselekmény felderítése ügyében, továbbá hivatalos emailben arra kéri a felhasználóit, hogy az automatikusan resetelt Adobe jelszavukat generálják újra, továbbá ha ilyen, vagy hasonló jelszót használtak más weboldalakon, azokat is módosítsák. Ha valaki a bankkártyájával való visszaélést tapasztal, azonnal értesítse a bankját, igaz ezt már az Adobe is hivatalosan megtette az érintett bankkokkal.

Valószínű azonban, hogy a jelszóváltoztatás csak az első lépés, de lesz itt még háború.

Így néz ki a hivatalos értesítő, ha valaki ilyet kapott, ne habozzon. A hírről írt többek közt a dpreview.com és az index.hu is.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot