Fotós reality show indul Angliában

Egy brit TV-csatorna a Topmodell Leszek és társai mintájára fotós reality műsort kívánt indítani a közeljövőben. Ez is azt mutatja, hogy egyre népszerűbb a hivatásszerű fotográfia a világon.

Egyelőre “Back to Front” munkacímmel szervez fotós valóságshowt egy brit TV-csatorna. A műsor kilenc fejezetből fog állni, ahol 11 fotográfus hajt majd a zsűri kegyeiért. Különböző feladatokat kapnak, amiket a műsor alatt kell teljesíteniük, a győztes lesz az ország “legújabb nagy divatfotósa”. A műsort a brit Royal Photographic Society, a világ legrégebbi fotós szövetsége támogatja, a műsorvezető pedig a Vogue egyik elismert fotósa lesz, akit később neveznek néven.

A műsor ideje alatt a fotósok különféle kihívás-feladatokat kapnak, aminek kivitelezését háromtagú szakmai zsűri fogja értékelni. Az utolsó részre már csak három ember marad, közülük kerül kiválasztásra a győztes, akinek nyereménye az országos ismertség mellett egy címlapfotó egy neves divatmagazinban, és egy önálló kiállítás.

A jelentkezés módját még nem közölték a weboldalon, de a szervezők szerint számításba vesznek minden fotóst, tudásszinttől függetlenül, vagyis saját bevallásuk szerint szeretnék a jelentkezést elérhetővé tenni az iPhone-nal fotózóktól a Phase One középformátum használókig. Egy biztos, a beválogatott fotósok a műsor előtt részt vesznek egy workshop-szerűségen, ahol be kell mutatniuk, hogyan boldogulnak egy Phase One kamerával és a stúdióvilágítással.

Vajon a topmodelles műsorok, valóságshow-k és tehetségkutatók után ez a műsor is eljön Magyarországra? Jelentkeznétek? Komoly kiugrási lehetőségnek tartjátok, vagy ez is csak egy celebgyár? Vagy fotóscelebnek lenni jó? Kommentbe a véleményeket!

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot