Piacra dobják az első Li-ion akkus rendszervakut

Nem tudom miért kellett ennyit várni rá, de a Godox végre megcsinálta. A Ving V850 az első cserélhető lítium akksis rendszervaku a világon.

Az új, október végén megjelenő full-manuális Godox Ving V850 rendszervaku a nagyobb, csupasz villanócsöves testvéreihez hasonlóan képes a távirányíthatóságra (teljesítményszabályozás) illetve a HSS gyorsszinkronra. Utóbbi egyébként a TTL vakuk kiváltsága volt eddig, a Godox azonban valahogy meg tudta oldani, hogy manuális vakuval tudjunk villantani 1/8000s záridőig. Ezekhez azonban a cég saját FT-16 vagy Cell II rádiós kioldóira van szükség.

A nagy truváj azonban nem ez, hanem a vaku energiaforrása, ami a világon elsőként nem AA ceruzaelem vagy ceruzaakku, nem külső elemtartó vagy külső akkumulátor, hanem egy 11.1 V, 2000mAh-s cserélhető lítium-ion akkumulátor. Ez a gyártó szerint 650 teljes erejű villantást tesz lehetővé és 1,5 másodperces újratöltési idővel büszkélkedhet. Teljesítménye megegyezik 12db AA ceruzaelemével, ami így hatékonyabb, mint a hagyományos, külső elemtartós megoldások és még elegánsabb is.

Igaz hallottam már olyat, hogy csak azt a rendezvényfotóst veszik komolyan, akinek a mellényzsebében külső akkutartó van, és kábelekkel köti össze magát a fényképezőgépével. :)

A Godox Ving V850-ről egyelőre ennyit tudunk, meg azt hogy október végén dobják piacra.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot