Relatíve olcsó lesz a Sigma 24-105 OS

A Sigma bejelentette, hogy a nemrégiben nyilvánosságra hozott 24-105-ös zoomja decemberben érkezik és kedvező ára lesz.

A Canon hasonló L-es optikájánál több mint  20%-al lesz olcsóbb a Sigma Art kategóriás (tehát csúcsminőségűnek ígérkező) 24-105mm f/4 DG OS HSM optikája. A bevezető ára 899 dollár, ha a hazai Canon árakkal számolunk, akkor 180-190ezer forint lesz a Sigma. UPDATE: a hazai forgalmazótól azt az információt kaptuk, hogy az obi bevezető ára 240-250ezer forint körül várható, viszont a belsős tesztek szerint jobb a képminősége a Canon 24-105-nél. A gyártó szerint a Canon jövő hónapban (november), a Nikon és Sigma bajonettes verziók pedig decembertől a polcokra kerülnek, majd ezeket követi nem sokkal a Sony változat is. Utóbbiban értelemszerűen nem lesz optikai képstabilizátor, miután a Sony gépekben szenzorstabi van.

Szakértő kollégák is már nagyon kíváncsiak az új optikára, szerintük gyanús a 82mm-es szűrőméret és a relatíve nagy, 45cm-es közelpont. E kettő arra enged következtetni, hogy meglehetősen jó optikai jellemzői lesznek a Sigma 24-105-nek, ami ígéretes, mert a hasonló, Canon 24-105L azért nem a kivételes képminőségéről ismeretes, bár nyilván az sem rossz.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot