Vadítják a népet a Nikon Df-vel

A Nikon szerintem úgy döntött, hogy elejét veszi a pletykáknak és a kiszivárgott fotóknak, így teaser videókon keresztül adagolja a népnek a várva-várt retro-fullframe-DSLR-t.

Az is tudott már, hogy az új retro-masinát Nikon Df névvel illetik majd. Részletes specifikációt is tudni vélünk, erről írtam már korábban. Ellenben úgy tűnik, hogy a Nikon inkább csepegteti a részleteket ügyesen fotografált reklámspotokkal, mintegy kielégítve ezzel a pletykákra és kiszivárgott fotókra éhes nagyközönséget, de mégis éhesen tartva őket. Ügyes húzás, ez ám az igazi teaser! (erre nincs is frappáns magyar kifejezés, mert a “bemutató előzetes” annyira nem fedi a valóságot)

Íme az eddig megjelent 3 reklámspot, melyek végén egyre több részletet villantanak fel a Df-ből. Az utolsó videón még egy régi 50-es NIKKOR látható a gépen, de a videó végén látni lehet, amint a fotós bácsi felcsavarja az új, retro 50-es optikát, amit a géppel együtt fog a Nikon bemutatni. Várjátok már? A bemutató ideje November 5!

UPDATE: kikerült a 4. videó, ennek a végén már egész sokat látni a kamerából.

A tehetséges grafikusok nem bírták ki, hogy a korábbi Nikon FM2 (vagy inkább F3) váz és a videón felvillantott részletek alapján ne készítsenek egy fantázia-modellt. Valahogy így fog kinézni a Nikon Df, legalábbis egy bizonyos illusztrátor képzelete szerint:

Íme a 4. rész:

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • Rufi

    Ez a fantázia-modell az F3-ra hasonlít, az FM2-re még távolról sem.

  • Lajos

    Majd lehűlnek a kedélyek az árcédula láttán.

    • Na az könnyen meglehet. Valahol mintha azt olvastam volna, hogy D800 árban lesz.

      • Maria

        d800 nem pálya, mindenki eladja…

        • Ja nyilván. Tömegesen szabadulnak meg tőle az emberek, csak az én barátaim imádják. ;)

  • Lajos

    Ráadásul ez a grafFIKA egy fgép-frankensteint ábrázol. Aki elkövette játsszon pirospacsit!