Hogyan készül az építészeti fotómontázs?

Mike Kelley már sok videóban megcsillogtatta fényfestő tudását, most sincs ez másként, bemutatja egy épületkülső reklámszínvonalú megörökítését.

Az Fstoppers.com weboldal társalapítója rendszeresen publikál enteriőr, de leginkább épületkülső, építészeti fotózásokat bemutató kulisszák mögötti videókat. Ő a fényfestés technológiáját használja, vagyis az egyes elemeket a fotón külön-külön megvilágítja egy rendszervakuval, majd Photoshopban összemontírozza a képeket, így az úgy tűnik, mintha minimum 10 vakuval lenne fotózva…sőt ha ügyesen csinálja úgy tűnik, mintha eleve így nézne ki. Lássátok hát…

 

Mike egyébként ezeket a videókat teaserként szánja, ha valaki komolyabban szeretne tanulni, részt vehet a workshopjain vagy megvásárolhatja az év végén megjelenő, témába vágó DVD-jét.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • Gábor

    Korrekt munka, ha a megrendelő hajlandó kifizetni a videóban példaként 2 óra fotózás + 6-10 óra képfeldolgozás nem kevés díját EGYETLEN képért, akkor járható is ez az út.

    Idehaza ennél azért hatékonyabban kell kicsit dolgozni, ezt jópár enteriőr munkával ( többnyire 4-5 csillagos szállodák) a hátam mögött, saját tapasztalatból mondom…