Két új fullframe váz a Canonnál 2014-ben

A legújabb pletykák szerint két pro-gépváz is várható jövőre – írja a Canonrumors.

A népszerű Canon pletykaoldal szerint jövőre két új fullframe gépváz, mégpedig DSLR érkezik jövőre a Canonhoz, azonban csak papíron, mivel a cikkben leírtak szerint jövőre csak bejelentik, de foghatók majd csak 2015-től lesznek.

Hogy mik ezek? Az 5D Mark III állítólag ismét szintet lép a DSLR kategóriák rangsorán, de továbbra sem ez lesz a “kompromisszumok nélküli képminőség” zászlóvívője, ezt a státuszt megtartják egy stúdiókörülmények közé szánt EOS-1 váznak, amit jövőre mutatnak be.

Egy forrás szerint nincs esély arra, hogy 3D nevű kamerát mutassanak be jövőre, jóllehet a középformátum még  mindig opció lehet a Canonnak. Ez utóbbi információ egy nagy Japán Canon-forgalmazótól származik.

Ez a hír az első csipet azonban, amit a majdani 5D Mark IV-ről ezidáig hallottunk. Ha két új fullframe érkezik jövőre, abból az egyik egy EOS-1DXs váz lesz, de lehet a másik? A canonrumors oldal szerzője szerint kicsi az esély arra, hogy a 6D-t az 5DIII és az 1DX előtt frissítik (utóbbit kétségbe vonnám azért). Nem árt azonban figyelembe venni, hogy van a Canon kínálatában egy EOS-1D C videómasina is, ami szintén fullframe, lehet hogy ez lesz a másik új váz jövőre?

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot