Látványos Profoto reklámvideó az új B1 vakuhoz

A Profoto a minap bemutatta az akkumulátoros, TTL-képes stúdióvakuját, a Profoto B1 AirTTL-t, melyhez látványos extrémsportfotós promovideó készült.

Az alábbi videón Richard Walch teszteli a Profoto új stúdióvakuját, melyet kifejezetten helyszíni használatra szántak. Lassan okafogyottá válik a stúdióvaku és rendszervaku szavak használata, ugyanis stúdióvakut már egyre gyakrabban kiviszünk a műteremből, rendszervakut pedig sokszor “nem rendszerbe foglalva” használunk, pláne ha egyszerű manuális kisvakuink vannak, ami végülis semmilyen rendszerhez nem tartozik. No lényeg a lényeg, hogy a Profoto új nagyvakuja – nevezzük így – 500Ws teljesítményű, de a “lelke” olyan, mint egy rendszervakué (IGBT áramkörös, ami nagyon rövid villanási időt és gyors feltöltést tesz lehetővé), valamint Canon gépek használata esetén képes TTL-automatikára, magyarán úgy kommunikál a gépvázzal, mint egy Canon Speedlite. A villanási erősséget tehát automatikusan beállítja a fényéképezőgép instrukcióinak megfelelően, amit mi természetesen felülbírálhatunk a gépvázra helyezett LCD-s rádióskioldóval távvezérelve, sőt még csoportokba is tehetjük a vakukat. Akinek ilyen vakura fáj a foga, nyúljon mélyen a pénztárcájába, mert többe kerül, mint egy Nikon D800 vagy egy Canon 5D Mark III gépváz, ráadásul az akkuja se túl erős, csupán 220 full erejű villanásra képes egy feltöltéssel, ami ebben a szegmensben nem valami nagy teljesítmény (igaz itt a TTL miatt vélhetőleg nagyobb a fogyasztás, mint egy manuális stúdióvaku esetén)

Az új típusú vaku apropóján a Profoto készített egy promofilmet, ahol a fent megnevezett fotós bringásokat fényképez és márványbányát világít be. Kívül-belül…

 

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot