Most a Canon készül valamire

A Nikon Df őrület után úgy tűnik a Canon is tartogat valamit, mégpedig egy új fényképezőgép vázat.

A Canon Korea weboldalán látható egy kép, némi koreai szöveg (gondolom azt jelenti “hamarosan”), ez év novemberi dátum, és egy lepellel letakart gép. Külseje alapján DSLR-nek mondanám, és nem retro masina, mint amire most néhányan tippelnének. Vajon milyen vázat tartogat a Canon? Én egy új 7D-re tippelnék, ha hihetünk a lepellel letakart külsőnek, ugyanis a fullframe gépek pentaprizmája nagyobb, a képen láthatónak pedig olyan lapos teteje van, mint a beépített vakus Canon gépeknek. A kis gépek (100D, 700D, 70D) nemrég jelentek meg, a várható masinák pedig a pletykák szerint egy nagy megapixeles váz (1D csomagolásban), a 7D Mark II és az új EOS M-ek. E három verzió közül a lepelnek leginkább 7D formája van, igaz a 7D Mark II-t a pletykák szerint csak jövőre adná ki a Canon, pedig már nagyon érik, hiszen jövőre már 5 éves masináról beszélünk.

A canonrumors.com szerzője későbbre ígért további tájékoztatást a témában.

UPDATE: a koreai szöveg ezt jelenti: “November 2013, Canon will start from the white world. Coming Soon.”. Vagyis a Canon a fehér világból indul hamarosan…vagy valami ilyesmi. Az összes pletykaoldal nekiállt az arányok alapján találgatni, miszerint a 100D utódja vagy variánsa, esetleg az 1100D utódja fog érkezni. Amondó vagyok ne nagyon várjunk csodát…

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • Bruce Lee

    Az uj portremarkolatos nagy gep. En tudom :)

    • tom_67

      Ja, lehet mondjuk egy 3D az 1Dx alá.

      • Ne reménykedjetek szerintem. Fehéret említenek a szövegben és a lepel alatt is fehér de legalábbis világos gép látszik (világos alapon fekete Canon felirat sejlik át a leplen). Fehér gépvázat meg az alsóbb szegmensben adnak ki rendszerint.

  • Hobbi Gilda

    A Df-et mára már mindenki elfelejtette.:) Ennek is lesz hibája.