Ne terjesszétek a Barabás videót!

Ugyanis a vártnál alantasabb szándék van mögötte: emberünk pornóhoz keres lányokat! Szerintem ehhez ne nagyon asszisztáljunk, ha nem muszáj.

A napokban előkerült egy videó a neten, ami futótűzként terjedt szakmai berkekben és mindneki jót mulatott rajta. Barabás úrból – aki félmeztelenül előkerülve a tenger habjaiból profi fotósnak állítja be magát és ingyenes portfóliót kínál azon lányoknak, akiknek “megfelelő a hozzáállása” – internetes mém lett. Jöttek a válaszvideók, az újragondolások, és a képekbe foglalt mémek “Megfognám a hozzáállásod” címmel és társai.

Aztán tegnap előkerült egy másik weboldal, szintén az emberünkkel, amin már tényleg fogtuk a fejünket és konstatáltuk, hogy ez az ember valóban pszichlógiai eset. Előbbit nem, de ezt a videót megosztottam én is. Majd egyrészt egy ismerős felhívta a figyelmem, hogy ne terjesszük már a hülyéket, majd kis gondolkodás, és a kezdeti sokkon átesés után végiggondoltam a dolgot és összeállt a kép. Mostmár érthető, hogy miért ingyenes a portfólió és mit jelent a “megfelelő hozzáállás”. Az úr amatőr pornó forgatásokhoz keres lányokat, melyeket aztán ki is tesz online felületekre és ezzel keres pénzt.

Oké-oké, hogy jót lehet derülni az ezúttal Vörös Zorróként megjelenő “pornókirályon”, de biztos asszisztálni akarunk mi ehhez az iparhoz azzal, hogy emberek százezrei elé toljuk a videót a megosztásainkkal?

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • Anita

    Az a lany aki ennek bedol es elmegy pornozni ezzel a vesztessel az megerdemli a sorsat.
    A terjesztesrol azt gondolom,hogy ebben a megkozelitesben jo dolog. Hiszen minden esetben felhivja az embetek figyelmet, hogy komolytalan az illeto.
    A masik lehetoseg az elso mondatom. Azellen meg nincs mit tenni.

    • Nem éppen! Mert a figyelmet felhívni úgy is lehet, hogy nem osztod meg a linkjét stb., csak az esetet írod le, viszonylag kevés konkrét szóval és kifejezéssel fogalmazva.
      Mert amint akár csak egyetlen URL-jét is megosztod, vagy konkrétan rákereshető szót/kifejezést használsz, azzal máris neki termelsz reklámot és forgalmat! Lásd: SEO (keresőoptimalizáslás), ha tudod, hogy mi az!