360 fokos videó? Bármilyen géppel!

360 fokos panorámát sokat láttunk már. Interaktívat is, amiben az egerünkkel nézhetünk körül. Node videót? Az Eye-Mirror objektív feltéttel és a hozzá tartozó szoftverrel ez is megvalósítható lesz.

Dan Burton és Thomas Seidl indítottak a Kickstarteren egy Eye Mirror nevű projektet, ami egy tokba helyezett, kúp alakú, kivételesen jó minőségű tüköröt takar, melyet gyakorlatilag bármilyen fényképezőgépre és videokamerára (akár GoProra is!) felhelyezhetünk. Segítségével az eszközünk 360 fokos körpanorámát rögzít, melyet az Eye Mirrorhoz járó szoftverrel könnyedén interaktív panorámává varázsolhatunk. Ez már önmagában is nagy szám, mert a meglévő felszerelésünkkel tudunk eztán készíteni ilyet, az igazi truváj azonban az, hogy videót is rögzíthetünk így, majd visszanézve az egérkurzor mozgatásával, vagy érintőkijelző tapizásával körbenézhetünk a filmben.

A Kickstarteres bemutatóvideó magáért beszél, búvárkodás, kite-ozás 360fokos videón. Állat!!! :)

A projekt Kickstarter oldalát itt találjátok: Eye Mirror

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot