Samyang 10mm f/2.8 bejelentés

A koreai Samyang bemutatta legújabb APS-C vázakra való ultranagylátóját.

Az eddigi 8 és 14mm-es objektívek közé érkezik az új, csodálatos nevű Samyang 10mm f/2.8 ED AS NCS CS rektilineáris ultranagylátószögű fixobjektív. A 8mm-es társához hasonlóan ez az optika csak APS-C szenzoros vázakon használható, ezt a szenzorméretet rajzolja ki csupán. A 10mm így 15-16mm ekvivalens gyújtótávolságot jelent fullframe viszonylatban, ami azért már elég ütős látványvilág, pláne ha figyelembe vesszük az obi 25 centis közelpontját, miáltal különleges képeket tudunk alkotni vele.

A hosszú név jórészt a különleges lencsetagokat és lencsebevonatokat jelöli, az ED az extraalacsony színszórású lencsetag, az AS az aszférikus, a NCS a nanokristály bevonat, a CS pedig a cropped sensor, vagyis az APS-C szenzorral való kompatibilitást jelenti (úgy mint a Nikonnál a DX, a Canonnál az EF-S stb). Jól olvastátok, nanokristály bevonat, ez az első optika a Samyang kínálatában, mi ilyet kapott, és a becsillanások csökkentéséért valamit a jobb fényáteresztő képességért felelős. Az obi továbbra sem kapott autofókuszt, ára 500-600 dollár között várható.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot