Hamarosan érkezik a Lightroom iPadre

Az Adobe véletlenül kiszivárogtatta a Lightroom mobil verzióját, melyet már egy ideje ígérgetnek.

Véletlenül(?) kikerült az Adobe oldalára a Lightroom Mobile előfizetési lehetőség választása, 99 dolláros áron per év. Ez azt jelenti, hogy hamarosan bemutatják a régóta várt szoftvert, vagyis a Lightroom RAW feldolgozó tabletekre (legalábbis iPadre biztosan) szánt verzióját, melyet helyszínekről tudósító fotósok (riporterek, sportfotósok) fognak leginkább élvezni. A 99 dolláros árat viszont remélem még felülvizsgálják, ugyanis a dobozos Lightroom PC-re 149 dollárba kerül, érdekes lenne ha egy butítottabb mobilverzió (mondjuk ki: app) évi 99 dollárba kerülne. Meglátjuk. Azt se tudni egyelőre, hogy csak iOS verzió készül-e belőle, vagy lesz Android verzió is.

Ha az árát most nem nézzük, titeket felcsigáz a “Lightroom tableten” koncepció? Mire használnátok?

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • András

    Minden képen afelé halad a piac hogy minél kompaktabb kezelhetőbb kis kütyükkel árasszanak el minket, ehhez igazodnak szerintem a szoftvergyártók is. Ha nézem azt hogy nem kell a laptopot fel le nyitogatnom és a fényképezőgépet összetudom kötni a paddal (ami esetleg “ráhegeszthető” egy állványra), mindenképpen jobban járok hogy nem egérmozin kell vizslatni az éppen lőtt képeket a természetben, mondjuk egy portré fotózás során. Illetve ha helyszínen beleakarok javítani már meg is tehetem. Szerintem a közeljövőben lefognak cserélődni a “fényesszobák” mozgó szobákra… nem kell elküldeni egy retusőrnek, comboshardverrel a háttérben, hanem a helyszínen rá tud cuppani a dologra Ő is akár… Mondjuk ez fikció a fejemben hogy a retusőr szeret kimozdulni otthonról :D