Itt a Sony A5000…megszűnik a NEX márkanév?

A Sony is bemutatta NEX-3 MILC gépének utódját, azonban elhagyták a NEX nevet. Az új név: Sony A5000.

Frissítette a Sony a MILC palettájának alapmodelljét, a NEX-3 masinát, ami ezúttal új, A5000 névvel kerül piacra. Feltételezem a jövőbeni utódmodellek követik a nagy gyártók névstratégiáját, vagyis 5100, 5200 és így tovább. Kérdés, hogy a NEX-5 és NEX-7 is erre a sorsra jut-e? Ha igen, miért nem A3000 lett az alapmodell? Ja igen, azért mert az egy másik, már létező Sony modell, ami valójában egy DSLR vázba rejtett NEX MILC, tükör nélkül.

A Sony A5000 is APS-C méretű CMOS szenzorral rendelkezik, 20,1 megapixeles, WIFI és NFC kapcsolattal rendelkezik, melyekkel okostelefonhoz és tablethez köthetjük. Kijelzője 180 fokban kihajtható ha selfie-zni akarunk, a felbontása azonban “csak” 480.000 képpont (a jobb gépek ennek duplájával büszkélkednek). Az érzékenység ISO 100 és 16000 között állítható, FullHD videófelvétel pedig 60i vagy 24p képfrissítéssel használható. Az A5000 képes JPEG és RAW módban működni, ha a JPEG módot választjuk számos preset mód és effekt filter áll a felhasználó rendelkezésére.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • Vendég

    Csúcskompakt őrület ide vagy oda ezek a palacsintazómos rendszerkompaktok nekem jobb választásnak tűnnek hasonló árfekvésben.