Jön a Fujifilm X-T1

Eddig csak hasraütésszerű rajzok álltak rendelkezésre, most azonban a japán gyártó kitett egy fotót is az új X-szériás gépvázról.

Január 28-án mutatja be a Fujifilm az új X-szériás gépvázát, mely a hírek szerint az X-T1 nevet kapja. A váz a pletykák szerint az X-E2 és az X-Pro1 között lesz mind árban, mind képességekben, ami azért fura, mert már az X-E2 is jórészt lekörözte az idősebb X-Pro1-et. Úgy hírlik, hogy az X-T1 időjárásálló szigetelést kap, az autofókusza jobb lesz az X-E2-nél, és követő módban 8fps sorozatot képes produkálni. Sőt az elektronikus keresője is nagyobb és jobb teljesítményű lesz, a szenzor 16 megapixeles APS-C X-Trans, a kártyafoglalat szimpla SD, de támogatja az UHS-II szabványt, így extragyors írási sebesség jellemzi majd.

Ez úgy tűnik, hogy szinte mindenben verni fogja a zászlóshajó X-Pro1-et, így azt a gépet vagy ki fogják vezetni, vagy – hiába tagadja a Fuji – előbb utóbb frissíteniük kell.

UPDATE: időközben kiszivárgott, hogy mégis dupla SD kártyafoglalata lesz a masinának, továbbá az elektronikus keresője a jelenleg kapható legnagyobb lesz a piacon, az LCD kijelzője pedig kihajtható lesz. Jön hozzá 18-135-ös XF objektív is a hírek szerint!

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot