Régi traktoron új eke…

Új csomagolást kaptak az 50-es Canon objektívek.

Ma került ki a Facebook oldalunkra egy rövidvideó a szaküzletből, melyben Attilánk tájékoztat az egetrengető hírről, miszerint új csomagolást kaptak a Canon EF 50mm f/1.4 USM és Canon EF 50mm f/1.8II objektívek. Közben épp a minap raktunk ki egy cikket, melyből kiderül, hogy ezek az optikák cirka 20 éves konstrukciók, a 90-es évek elején adta ki őket a Canon. Eközben a Sigma le fogja verni a piacot az új 50/1.4-es obijával. Egyik FB követőnk fogalmazta meg a legszebben:

“hát ez szenzációs! inkább egy új 50/1.4-et kapott volna a régi csomagolás….:)”

Nincs több mondanivalóm…ja de: szép az új csomagolás! :P

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • Rufi

    “Eközben a Sigma le fogja verni a piacot az új 50/1,4-es obijával”

    Biztos vagy benne, hogy a fotósok nagy része olyan bazi nagy, nehéz alapobjektívre vágyik?

    • Konkrétan? Igen. Nem erre vágyik, de nagy részük lenyeli ezt a békát a minőségért cserébe, ebben biztos vagyok.

      • Rufi

        Azért a Canon 50/1.4 nem annyira rossz. Nem tökéletes és valóban ráférne már egy frissítés, de azért nagyon is használható. A Nikon 50/1.4 sem tökéletes, de szintén nem rossz, viszont mindkettő kellően kicsi és könnyű. Persze stúdióban nem olyan fontos a tömeg, de terepre nekem sem Nikonosként, sem Canonosként nem kéne egy fél kilós alapobi.
        Arra meg majd térjünk vissza mondjuk egy év múlva, hogy a Sigma letarolta-e a piacot, mert szerintem nem fogja meghaladni az 5%-ot sem a részesedése az 50-est használók között ezzel az új batárral :)

        • Meglátjuk bár százalék értéket valszeg sosem fogunk tudni :)

          • Rufi

            Százalékot szerintem sem, csak arra akartam utalni, hogy szerintem a fotósok nagy részét egyszerűen nem érdekli a Sigma, akármilyen jót is csinál. Ha pedig a fotósnak számít a méret és a tömeg (a legtöbbnek szerintem igen), akkor az elvi ellenérzéseken túl még egy jelentős indokot is talál a Sigma új alapobija ellen.

    • scarbantia

      Bizonytalanok az infók, de ha igaz, akkor az új Sigma 50 1.4 Art HSM 470g, míg az elődje 505g! Szóval még könnyebb is lett.
      Persze a Canon 50 1.4 meg csak 290g, de azért olyan is. Nem rossz, de nagyon kéne neki egy frissítés.