Új szintre emeli a mobilfotózást a Qualcomm

A processzorgyártó cég egy új technológiát mutatott be a CES kiállításon, mely a vakus mobilfotózást kívánja fejleszteni HDR megközelítésben.

Az okostelefonokba processzort gyártó cég az új Snapdragon 805 procijával kívánja elősegíteni a mobilos fotózás minőségjavulását. Azt bizonyára mindenki megfigyelte már, hogy amint bekapcsoljuk a vakut a mobilunkon, az teljesen “megbolondítja” a fénymérést, így a megvakuzott terület jól exponált lesz (ha megfelelő távolságban voltunk), a háttér viszont töksötét. Ha kikapcsoljuk, a telefon fénymérője “helyreáll” és kiexponálja a környezeti fényt, ámde könnyen berázhatjuk a képet vagy épp a mozgó alanyok mosódnak el. Pont mint egy hagyományos kompakt gép esetében.

A Qualcomm új processzora azonban lehetővé teszi, hogy két kép készüljön villámgyorsan egymás után, az egyik vakuval, a másik vaku nélkül, majd a telefon automatikusan egy képet generál a kettőből, lehetőség szerint mindkét fotó előnyösebb részleteit megtartva. Az alábbi videón láthatjuk a demonstrációt:

 

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot