Amikor egy álom egy pillanat alatt összetörik

Szomorú sztori a mai, az Fstoppersen és a Petapixelen is megjelent már Anthony Carbajal fotós története.

Anthony esküvőfotós, három éve sikeres karriert tudhat magáénak. Az elmúlt időszakban azonban egyre inkább érezte, hogy karjai gyengülnek, olykor megremegnek. A tünetek egyre inkább szaporodtak, a legutóbbi esküvőin már a gép beállítása is nehézséget okozott. Kezdetben ínhüvelygyulladásra(? “carpal tunnel”) gyanakodott, azonban a lelke mélyén már élt a gyanú, hogy ugyanazt a betegséget szenvedi el, amit anyukája és nagymamája is. Ezt a betegséget ALS-nek vagy Lou Gehring-kórnak hívják és az ember idegrendszerét építi le, a motorikus mozdulatokat gátolja, így a végtagok legegyszerűbb tevékenységei is problémássá válnak.

A “vége” sajnos az lett a történetnek, hogy Anthony elment orvoshoz és pontosan ezt a betegséget állapították meg nála. Ugyan betegbiztosítása lett a srácnak, de idén 26 esküvőt kellett visszamondania és mintegy 30.000 dollárnyi (kb 7 millió forintnyi) foglalót visszafizetnie a menyasszonyoknak. Hogy ezt megtehesse, a komplett felszerelését eladta, de még így is a rokonok segítségére volt szüksége, nem beszélve a jövőbeni kórházi kezelések számlájáról.

Hát így törik össze egy álom egy pillanat alatt… Anthony most a fotós közösség segítségét kéri, aki szeretné/tudja támogatni őt, ezen a weboldalon megteheti (ahogy nézem egész jól áll már az adományozás), de ha anyagilag segíteni nem is tudsz, egy pár bátorító szót is szívesen fogad Facebook oldalán.

Sajnos a mi szakmánk is olyan, mint bármilyen más kétkezi munka: ha beüt a krach, vége mindennek. Vigyázzatok magatokra, bár néha sajnos ez sem elég… :(

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot