Két szuperzoom fejlesztését jelentette be a Tamron

Mindkettő stabilizátoros, az egyik APS-C, a másik fullframe vázra való.

Ma jelentette be a Tamron két új utazózoom objektívének fejlesztését, ez megint a “bejelentjük, hogy be fogjuk jelenteni”. Talán a pletyagépezet műkdöését akarják a gyártók visszaszorítani ezzel a hozzáállással.

A két új optika a Tamron 16-300mm f/3.5-6.3 Di II VC PZD Macro, a másik a Tamron 28-300mm f/3.5-6.3 Di VC PZD.

A 16-300-as optika croppos vázra való, így fullframe értéken számolva kb. 24-450mm-es objektívhez hasonló látószöget kapunk vele. Meglehetősen nagy gyújtótávolság tartományról beszélünk, ráadásul az objektív közelpontja 39 centi a teljes zoom-tartományban, így jó kis makrofotókat lehet vele készíteni. A fókuszmotor ultrahangos technológián alapul.

A 28-300-as objektív már felmegy a teljes képkockás és filmes vázakra is, közelpontja 49 centi és szintén ultrahang-technológiájú fókuszmotorral szerelték.

A Canon és Nikon verziókban optikai képstabiliztátor dolgozik, a Sony verzióból ezt természetesen kihagyták a Sony szenzorstabilizálása miatt. Mindkét objektív kompakt kialakítást kapott, ellenáll a fröccsenő víznek így kiváló társ lehet utazáskor, illetve olyan DSLR tulajok számára, akik nem kívánnak objektív cserélgetéssel vesződni. Mindkét objektívnek barátságos 67mm-es szűrőmérete van.

Árról és elérhetőségről egyelőre még nem tudni, ez a tipikus jellemzője a fejlesztési bejelentéseknek. Pont mintha pletyka lenne.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • tom_67

    Valaki egy tisztességes minőségű és árú 24-200-as FF obival is igazán előrukkolhatna. Canon-nak van 28-200-as de az gyatra és IS nélküli.