Fotóműtermek Hétvégéje: 2. lett a FotóSarok!

A látogatói értékelés során előkelő helyezést értünk el a Fujifilm X Fotóműtermek Hétvégéjén.

Idén is megkérdezték a szervezők a látogatók véleményét a Fotóműtermek Hétvégéjén tapasztaltakról. Az eredményeket a résztvevőszámmal súlyozták, így az alábbi sorrend alakult ki, melyre természetesen mi is büszkék vagyunk, és ezúton gratulálunk Filep Krisztinek a SILENS stúdió háziasszonyának, és Baksa Norbinak a G3 stúdió háziurának! :)

  1. SILENS Photo & Style
  2. FotóSarok vizuális szolgáltató központ
  3. G3 Stúdió

Íme a Pixinfo sajtóközleménye e témában:

Legnépszerűbb Budapesti Fotóműterem – 2014

 Március 22-én és 23-án immár második alkalommal nyitották ki kapuikat Budapest bérelhető fotóműtermei a Fujifilm X Fotóműtermek Hétvégéjének keretében. A hétvége során a műtermi fotózás különböző területei iránt érdeklődő fotósok 13 stúdió számtalan programján vehettek részt, ahol nem csak a műterem adottságait és lehetőségeit ismerhették meg, de új trükkökkel is szélesíthették saját fotós tudásukat. A hétvége lezárásaként a résztvevők egy szavazással értékelhették a műtermeket és az általuk nyújtott programokat.

 A szavazás során a résztvevők 1-től 5-ig pontozhatták azokat a műtermeket, ahova a hétvége során ellátogattak, de a végleges értékelés kiszámításánál a népszerűségi pontokat a műterem látogatottságával is súlyoztuk. Az értékelésnél a műterem adottságait, a hétvégi programot és a műterem személyzetét egyben kellett értékelni, így jó eredmény eléréséhez a műtermeknek és személyzetüknek minden tekintetben a legjobbat kellett nyújtaniuk.

 A stúdiók értékelésében a hétvégére jegyet váltó fotósok közel harmada vett részt. A válaszadók 21%-a a két nap során 6 műterembe is eljutott, de a fotósok fele ennél kevesebb műterem programján vett csak részt. 9-nél több helyre a fotósok mindössze 3%-a jutott el.

 A műtermek között kettő olyan is akadt, a belvárosi ArtBázis és a XVIII. kerületi SILENS Photo & Style, amely senkitől sem kapott 1-es, tehát legrosszabb értékelést. Nem meglepő, hogy ez a két hely végzett a lista élén a szavazásban. Az erre a két helyre ellátogatók kivétel nélkül mind nagyon elégedettek voltak a műteremmel és az ott kapott élménnyel. Ezt a két műtermet követte a Hamarits Stúdió, a Tripont Stúdió és a FotóSarok. Mivel a műtermekbe nagyon eltérő számú fotós látogatott el, illetve adott le szavazatot, a végső eredmény teljesen máshogy alakult.

 A látogatószámmal súlyozott eredmény alapján a legnépszerűbb műterem 2014-ben a SILENS Photo & Style (http://www.silensphoto.com/) fiatalos és elegáns műterme lett. Őket követi a FotóSarok Vizuális Szolgáltató Központ műterme (http://fotosarok.hu/muterem/) és a vegyesebb értékelésekkel záró, de a sokak által meglátogatott és értékelt G3 Stúdió (http://www.g3studio.hu/). Említést érdemel még hétvége során egyedi fotózási lehetőségeket kínáló Hamarits Fotóstúdió (http://www.hamaritsfoto.hu/) és a Tripont Stúdió (http://www.tripont.hu/) is, melyek csak egy hajszállal maradtak le a dobogóról.

Időközben elkészült egy rövid videó a nálunk történtekről, elevenítsétek fel az emlékeket! :)

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • gutmann

    Gratulálok! Mégiscsak érzett valamit az a huncut közönség! :)