Frissült a Nikon 1 MILC sorozat

A Nikon ma bemutatta az 1-es sorozat V-típusának 3. generációját, mely jelentős frissítéseket kapott az elődmodellhez képest.

A pletykák viszont nem bizonyultak igaznak, miszerint a Nikon is rájött, hogy a külcsínyen sok múlik és ezúttal rágyúrna a designra. Azt leszámítva, hogy a V3-ból kikerült az elektronikus kereső, a gép külseje nem sokat változott, köszönőviszonyban sincs az Olympus vagy a Fuji MILC gépeivel, már ami a fotósmágnesként funkcionáló küllemet illeti.

A belbecset tekintve viszont elég jól felvértezték a drágábbik Nikon MILC-et. A szenzor sajnos továbbra sem APS-C méretű, hanem 1″-es (valószínűleg amíg a Nikon 1 rendszernek ez a neve, nem is lesz ez másképp), de a felbontás 18 megapixelre hízott, az érzékenység ISO160(!?) és 12800 között állítható, az autofókusz rendszer továbbfejleszett hibrid típusú vagyis kombinálja a pontosabb kontrasztérzékelés alapú fókuszt a gyorsabb fázisérzékelés alapúval. Említésre méltó még a gép sorozatteljesítménye, ugyanis követő-fókusz üzemmódban 20 kép/mp, egyszeri fókusz módban 60 kép/mp a sorozatteljesítménye. Igaz ez csak 40 RAW képig, vagyis 60fps-sel egy kerek másodpercig sem tudunk fotózni.

A gép megkapta a manapság divatos feature-öket is, úgymint WiFi kapcsolat, virtuális horizont, érintőképernyő, opcionálisan pedig markolatot és csatlakoztatható elektronikus keresőt vehetünk hozzá.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot