Ingyenes weboldal véleményezés

Érdekes szolgáltatást indítottak a neten. Véletlenszerű felhasználók mondanak véleményt a weboldaladról.

PEEK néven indított szolgáltatást a UserTesting.com website, mely 3 ingyenes lehetőséget kínál, hogy leteszteltesd a weboldalad. Nem kell mást tenni, mint a PEEK website-ján beírni az oldalad címét és elküldeni nekik ellenőrzésre. 1-2 napba telik, mire megküldik a választ a megadott emailcímre, ami egy linket fog tartalmazni egy videóhoz. Ezt a videót online is meg lehet nézni, de le is lehet tölteni. Nem tudom van-e sablon hossz, az enyém 6 és fél perces volt, amiben egy véletlenszerűen (csakazért sem mondom, hogy “random módon”) kiválasztott felhasználó ránéz a weboldaladra, és elmondja az első benyomásait, némileg kielemzi annak működését és küllemét egy 3 kérdéses teszt alapján (1. Kiderül-e azonnal, hogy miről szól az oldal? Első benyomások. 2. Milyen következő lépésre késztet az oldal? 3. Általános vélemény az oldalról.)

Az oldalt kielemző tesztelő véleményem szerint egy mezei felhasználó, vagyis nem szakember. De nem is szakembereknek készítjük az oldalainkat, így akár még hasznos is lehet egy kívülálló véleménye. Persze erre ugyanígy meg lehet kérni ismerősöket, barátokat, de egy tengerentúli emberke véleménye akár még egészen más is lehet, ingyen van, szerintem egy próbát megér. Velem mondjuk könnyű dolguk volt, hiszen az oldalam kétnyelvű, nem tudom egy teljesen magyar oldallal mire jutnának.

Hogy megtudtam-e valami érdekeset? Sajnos olyat nem mondott az emberem, amit eddig ne tudtam volna (pl. hogy a csudijó reszponzív oldal extranagy felbontású monitoron kissé szétcsúszik, túl szellős lesz, ő speciel nem is jött rá, hogy ez miatt néz ki ahogy, de valószínű egy az oldalamra látogató átlagos felhasználó sem tudná, igaz ma még nem sokan nézegetik 2,5K monitoron), egyelőre talán a főoldalon eltűnő menü az, amin el kellene gondolkoznom (ugyanis alapból beletakar a nyitóslideshowba, de ha az egeret nem mozgatják 1,5-2 másodperc után kiúszik a képből és csak egérmozgásra jön vissza. Az ellenőrzőm szerint ez felesleges.)

Ez az ingyenes rész, van azonban a szolgáltatónak fizetős kínálata is, ott már általunk kiválasztott célcsoportnak adják ki tesztelési lehetőséget és konkrét kérdésekre is választ adnak.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • gulyás levente

    Szia!
    Mi lehet a probléma, hogy az én bloggeres weblapom címét nem tudja olvasni?
    Köszi

    • Hi, hat fogalmam sincs. En csak beszamoltam a hirrol semmi kozom a Peek szolgaltatashoz.