Joey L oktatóoldalt indított

Kétségtelen, hogy a tutorial videók korát éljük. Ezúttal a portréiról híres Joey Lawrence indított egy időről időre újabb tutorial videókat indító weboldalt. Ő azonban élesben nyomja.

Joey L-t leginkább a portréfotóiról ismerjük, azon belül is azokról, amiket a világ legeldugottabb részein élő őslakosokról készít úgy, hogy komplett stúdiótechnikát visz magával a vadonba. Persze vannak más jellegű munkái is, de talán ezek lettek a legismertebbek a világnak ezen a felén.

A mindössze 24 éves fotográfus meglehetősen felkapott emberke lett a tengerentúlon, így nem maradhatott ki, hogy elkezdjen ő is oktatóvideókat, online kurzusokat indítani. Annyiban más a helyzet nála, hogy nem 100-200 dollárért kínál egy-egy tutorial DVD-t, mint mások, hanem 20-60 perces részekre bontva lehet megvásárolni 25-30 dollárért a videókat. Streamelést is lehet választani de le is lehet tölteni a videókat különböző felbontásban. Az igazi truváj azonban nem ez, hanem az hogy nem a kamera kedvéért készít fotókat a tutorialhoz, hanem tényleges munkák, megbízások kivitelezésének folyamatát vették fel időről időre. Így lehet az, hogy tetkó-magazin címlapkészítést vagy épp a Lincoln gyilkosság mozifilm promo-plakátjának készítését nézhetjük végig.

További információ, rövid trailerek és egy ízelítő film megtalálható Joey L új weboldalán. Sajnos az ízelítő film nem épp tutorial jellegű, inkább sztorizós ahogy néztem (Joey indiai útját vették filmre), a megvásárolható tutorialok azonban tárgyilagosabbak. Egyelőre kevés van még belőlük, de információk szerint újabb 4 részen már dolgoznak. A videók között találhatunk világítástechnikával, kompozícióval és utómunkával foglalkozó videókat is.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot