Jöhet a Nikon 135/2 portréobi

A Nikonrumors pletykaoldal az alábbi, valódinak tűnő fotót kapta az eddig nem létező Nikon optikáról.

Gyakorlatilag azon kívül, hogy a neve AF-S Nikkor 135mm f/2G lesz, és aranycsíkos, N-es jelölésű az obi, semmit nem tudni róla. Az oldal üzemeltetője feltette a kérdést az olvasóknak, hogy igazi vagy kamu fotó lehet-e, de szvsz eléggé igazinak tűnik. Az oldal információi szerint a Nikon nyújtott már be szabadalmi kérelmet korábban egy 135mm f/1.8 objektívre, így nincs kizárva, hogy egy fényerős portréobin dolgoznak épp. A Canonnál a 135mm f/2L az egyik legjobb optika, portréfotósoknak kötelező darab, így bizonyára a Nikonos verzió is meg fog jelenni előbb-utóbb. Jelen állás szerint inkább előbb, mint utóbb…

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • gutmann

    Ideje frissíteni, most ezt kínálja a Nikon ebben a szegmensben (mondjuk ez megfizethető szolidabb pénztárcával is) http://www.kenrockwell.com/nikon/135mm-f2-dc.htm Ebből van 105DC is amit picit jobbnak tartanak a felhasználók, magam is.

    • gutmann

      Ártipp itthon: 550eft vagy fölötte :)