Megnyitott a Sajtófotó kiállítás a Capa Központban

A kiállítás ma nyitotta meg kapuit a nagyközönség számára, ezúttal teljesen új helyszínen.

A tavalyi év legsikeresebb fotóit bemutató Magyar Sajtófotó kiállítás az ünnepélyes megnyitó után mától fogadja a nagyközönséget, ezúttal új helyen, a tavaly felavatott, budapesti Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban. A kiállításra történő belépőjegy ára 1500 Ft és május 18-ig tekinthető meg minden nap 11-19h-ig.

Érdemes ellátogatni a Capa Központ weboldalára, ugyanis számos érdekes programot kínálnak a fotósoknak, a Sajtófotóval kapcsolatban, de egyéb témában is. Példának okáért április 2-án 18:00-kor tárlatvezetést tart Túry Gergely, a Kiállítás egyik rendezője, ahol személyesen mutatja be az érdeklődőknek a Központ közel félezer fotóját, 19:00-tól pedig kerekasztal beszélgetést tartanak a Sajtófotó díjazott Bielik István és Hajdú D. András, továbbá Féner Tamás, Pettendi Szabó Péter fotográfusok és Wessely Anna művészettörténész részvételével, ahol a téma a sajtófotó és a szociofotó kapcsolata lesz.

Szuper, hogy a Mai Manó Ház mellett most már egy újabb helyszínen is találhatunk fotósoknak szóló kulturális programokat.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot