Rendhagyó középformátummal jön a Sony?

Hát nem kellett sokat várni erre a pletykára. Tekintve, hogy már alig van olyan fényképezőgép, amiben ne járt volna Sony szenzor, pláne az újabb KF gépek terén, számíthattunk arra, hogy a Sony is belevág a biznicbe.

A sonyalpharumors.com weboldal információi szerint a cég a közeljövőben egy középformátumú digitális gépet fog bejelenteni, mégpedig 44x33mm-es szenzormérettel és 50 megapixeles felbontással. A weboldal szerint azonban nem lesz közvetlen vetélytársa a nagy KF márkáknak, ugyanis a Sony gépe “teljesen más koncepciót” képvisel majd, kisebb és könnyebb lesz, és nem utolsó sorban olcsóbb. A legújabb infók szerint hasonlítani fog a régi Mamiya 7-re, de még annál is kisebb lesz, vagyis jó esély van rá, hogy egy középformátumú MILC-cel lesz dolgunk, ami teljesen egyedülálló lenne a piacon.

A történet előzménye, hogy a két nagy középformátumú fényképezőgép-gyártó (Hasselblad és Phase One) is átáll a CMOS szenzortechnológiára, illetve úgy tűnik követi őket a Pentax is hamarosan. Ezekbe az új gépekbe pedig a Sony szállítja a képérzékelőt.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot