Új Samyang obi és Fuji X MILC érkezik

Két bejelentés is várható hamarosan, az egyik a Samyangé, a másik a Fujifilmé.

Igaz egyelőre csak pletykaszinten mozog mindkét hír, de mindkettőt maga a gyártó (vagy annak regionális disztribútora) kotyogta el a Facebookon. A Samyang állítólag március 21-én mutat be egy új optikát. Hogy mit, azt nem tudni, de korábban felreppent a hír, hogy belépni készülnek az autofókuszos objektívek piacára, így van rá esély, hogy az első Samyang AF-es obit látjuk holnapután.

A Fujifilmről még ennyit se tudunk, csupán annyit, hogy a közeljövőben egy új X-szériás MILC gépet jelentenek be. Mivel a nemrég bemutatott X-T1 meglehetősen top kategóriát képvisel, így én valamelyik alsóbb kategóriás X-kamera cseréjére, frissítésére tudok csak gondolni.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • …vagy kijön az első Samyang zoom. És, ha az még autofókuszos is lenne, na az rendesen lenyomná a canon és a nikon használt árait.
    Mondjuk bejelentenének egy 16-35mm 2.8-as obit, vagy a fix 35-ös lenne autofókuszos. Vagy, kijönnének egy 400mm-es 1.8-as időjárásálló másfél kilós telével 1200 usd áron. Vagy egy 24mm-es 2.0-ás LeeFilters-es beépített polárszűrős objektívet készítenének. Vaaaagy…

    • A pletykaoldalakon azt irjak nem biztos nem zoom jon ezert nem irtam a cikkbe. En a 35/1.4re tippelnek af-fel