24/1.4 lesz a következő Art Sigma

A pletykaoldalak mindegyike lehozta a hírt, miszerint a következő Sigma Art fixobjektív a 24mm f/1.4 HSM Art lesz.

Jelenleg épp attól harsog a külföldi sajtó, hogy a Sigma újabb Art fixobi kiadását tervezi. A hírt lehozta a Canonrumors, a Canonwatch, a Photorumors, a Sony Alpha Rumors, a többiek meg még alszanak, de gyanítom, náluk is hamar meg fog jelenni. A hírek szerint ugyanis a következő fényerős Sigma fix a 35/1.4 és 50/1.4 után a 24/1.4 lesz, melyet a cég az idei, kölni Photokinán fog bemutatni októberben. Egyes információk szerint azonban az objektív drágább lesz a 35-ös és 50-es társainál, de még így is olcsóbb, mint a Canon és a Nikon hasonló, felsőkategóriás optikái.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • Morpheus

    Kérdés hogy mekkora az a különbség ami miatt kilép a felhasználó a gyári rendszer okozta komfort zónából, és a nagy márka okozta jó mélyre elvetett vonzalomból, érzésből. Ha az eredeti brand termékénél egynegyeddel olcsóbb pl a Sigma terméke megközelítőleg azonos tartalmi feltételek mentén , akkor tömegek indulnak-e meg a Sigma felé? Kérdés hogy az egyfajta prémium minőség olcsó megjelenése-e az üdvözítő útja a fotográfia fejlődésének. Ettől jönnek e a gondolatok a fotós emberek fejébe? Vagy visszatérünk az éles és színes jó lesz ez nektek szintjére. Hiszen a nép bizonyos szint után mindent egyformának lát, nem tud különbséget tenni , a szakma meg, na az meg nincs, helyette csak 1,4 1,2 1,8 ezek röpködnek a minőségi szinonimája gyanánt.

    • Morpheus

      És ha minden “olcsó” könnyen elérhető a rendszerben, akkor valószínű-e hogy pont a végtermék lesz majd árban magasan pozicionálható. Lásd magyar piac. Ezek csak kérdések, és nem valami ellen szólnak, de nem is feltétlenül mellette.

      • Morpheus

        Még egy észrevétel, a magas profit dinamikus fejlődés lehetősége, a vélhetően alacsonyabb profit szerintem üzenete, túlélés, stagnálás, kiszolgáltatottság. És hogy ez szolgáltató vagy termék előállító mindegy.