35/1.4 obi AF visszajelzéssel a Samyangtól

Új objektíveket mutatott be a koreai márka, köztük egy Canonra való 35/1.4 AE verziót.

A minap öt új objektívet mutatott be a koreci Samyang. Sajnos továbbra sem gyártanak autofókuszos objektíveket, a gyártó képviselőjének egy korábbi nyilatkozata szerint nagyon drága lenne a licencelés (FYI: a Sigma például licencelés helyett reverse-engineering módszerrel dolgozik, vagyis visszafejtik a Canon, Nikon és más gyártók technológiáját és ennek alapján alkotják meg a saját terméküket).

Az új obik a következők:

  • Samyang 7.5mm T3.8 Fish-eye Cine
  • Samyang 10mm T3.1 Cine
  • Samyang 12mm T2.2 Cine
  • Samyang 35mm f/1.4 Canon AE
  • Samyang 300mm f/6.3 Mirror UMC CS
Mint látható az öt obiból három darab egy-egy már létező objektív videózásra szánt, átalakított változata, egy tükörobjektív, és van egy, ami a legtöbb embert érdekelhet, a 35/1.4 Canonos változata. A sztori előzménye annyi, hogy eddig is létezett Canonra való 35/1.4 a Samyangnál és eddig is létezett AE változatú objektíve, ami ugyan manuál fókuszos, de visszajelzést ad a keresőben, ha élesre állítunk, illetve rendelkezik rekeszbeugrasztó elektronikával, így a vázról vezérelhetjük a blendét. Csakhogy ez a kettő eddig nem találkozott, a AE változat csak Nikonhoz volt elérhető eddig. Most végre a Canon tulajdonosok is élvezhetik ezt a funkciót.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot