Canon, Samyang és Sony pletykák

Mindhárom gyártó bejelentésre készül pár napon, esetleg héten belül. Lássuk mit mondanak az okosok.

A Canon állítólag április 24-én mutat be valamit, a “szakértők” szerint egy új fixobjektívet. Az alábbi fotón lévő szöveg szerintem nem igazán utal erre, de legyen igazuk a szakértőknek. Talán le akarják törni picit a Sigma szarvait egy 50mm f/1.8 IS USM obival? Ki tudja? A szöveg így szól magyarra fordítva: “A szépség nem a tárgyakból fakad, hanem a tárgyak interakciójában a fénnyel és árnyékkal”. Mások azt írják, hogy egy Japán író könyvének címe látható, ami lefordítva annyit tesz Dícsérd az árnyékot (Praise the shadows). Nem tudom miből gondolják, hogy ez egy objektív lesz, nekem sokkal inkább tűnik egy új vakunak. A 430EXII cseréje úgyis érik már, hiszen kell bele a rádiós vevőegység, hogy lépést tarthassanon a Canon 600EX-RT + ST-E3-RT rendszerrel.

A pletykagurukat szerintem a képen láható akármi formája készteti arra, hogy objektív bemutatásán agyaljanak.

Ennél pontosabb információ is jött a Canonról, a pletykák szerint a szeptemberi Photokina kiállításra két új Tilt-Shift obit mutatnak be, az egyik a TS-E 45mm közvetlen utóda lesz, a másik pedig egy hosszabb gyújtótávú TS, de nem a TS-E 90mm utóda.

Samyang

A koreai Samyang ismét bejelentést tesz április 28-án. Megint jönnek a dumával, hogy új korszak kezdődik, emiatt minden pletykaoldal arra tippel, hogy megérkeznek az első autofókuszos Samyang obik. Esetleg az első zoomok. Az biztos, hogy a logójukat lecserélik egy újra, de a Dicahubbal történt interjú alapján a Samyang jelenleg nem dolgozik AF-es objektíven, mert sok a probléma a licenceléssel. Sokkal inkább esély van arra, hogy néhány újabb cine-objektívet mutatnak be 28-án, és az alábbi kép is erre enged következtetni és a Samyang képviselője is ezt árulta el (BTW a képen az új 7,5mm-es obi Cine verziója látható):

Sony

A Sony pletyik szerint május elején jön az A77 Mark II, mely az előd csiszolgatott változata lesz. Ezúttal semmi forradalmit ne várjunk a Sonytól, csak a kötelezőket: 24 megapixeles szenzor, jobb AF és jobb elektronikus kereső kerül a top-APS-C váz új kiadásába. Ezen kívül várhatunk még új 20mm-es Sony pancake objektívet, RX200 prémium-kompakt gépet és számos FE-bajonettes obit még idén (FullFrame MILC bajonett).

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot