Ezt sas: Yongnuo 50mm f/1.4 objektív

A kínai “fészbúkon” vagyis a Weibo-n került elő néhány fotó a Yongnuo egy kiállítási standjáról, ahol a Yongno 50/1.4-es obit hirdeti a cég.

Érdekesség, hogy sehol nincs még szó erről a neten, elsők között írunk róla a Flash Havoc weboldal után. A Yongnuo szerint prototípusról van szó, de tisztán látszik, hogy a Canon 50/1.4 USM obit koppintották. A különbség annyi, hogy a bajonettje a képeken műanyag, a Canoné fém, és egy-két élesebb képen látszik hogy az anyaga is másfajta. És hát Yongnuo felirat van rajta. Egyes források szerint azért ezt erőltetik, mert a Canon szabadalmai hamarosan lejárnak az öreg 50-es esetében.

A Yongnuo már már megkerülhetetlen márka lett a vakuk és kioldók piacán, a minőségük, megbízhatóságuk kínai viszonylatban több mint jó, és nemzetközi viszonylatban is megállja a helyét. Vajon milyen lesz az objektívük mondjuk a Canon 50/1.4 USM árának feléért?

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot