Profoto WideZoom reflektor reklámvideó

Gyönyörű fotózást láthatunk a Profoto támogatásával, melyben egy olyan fényformálót használnak, amit kevesen. Pedig az ilyen jellegű reflektorok bizony szép és karakteres fényt adnak.

A videóban látható reflektor típusnak sok neve van. Focus-, Long focus-, Zoom-reflektor, vagy épp Sun reflektor. Akárhogy is hívják, a lényegük az, hogy a vakukhoz alaptartozékként kínált alapreflektorhoz, vagy másnéven ernyőreflektorhoz képest jobban koncentrálják a fényt egy pontba, ráadásul a fény-árnyék átmenetük is lágyabb az alapreflektorénál. Hosszuk és átmérőjük is nagyobb az alaprefiknél. Ha pozícionálni kellene, akkor azt mondanám, hogy a beauty-dish és az alapreflektor között állnak, már ami a lágyságot illeti. Ha méhsejtet teszünk rájuk, a fényük még kontrasztosabb, vagyis az árnyékok feketébbek lesznek.

Így tesz a videóban látható emberünk, Andrea Belluso is, meseszép fotókat készít, kizárólag a Profoto WideZoom reflektoraival, mely a nevéhez méltóan zoomolható is, vagyis állítható, hogy mennyire koncentrálja a fényt. Sokan azt mondják, hogy a lágy fényt szeretik, de erre azt szoktam mondani, hogy azért, mert nem tudják/nem merik használni a kemény fényt. Pedig nem egy ördöngősség, és nagyon szép eredményt lehet elérni vele.

 

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot