Tesztelték a Sigma 50/1.4-et

Az SLR Gear szerint nem egy kategória a Canon és a Nikon hasonló optikáival.

Az SLR Gear weboldalnak lehetősége volt kipróbálni a Sigma hamarosan piacra kerülő 50mm f/1.4 Art optikáját, melyet a cég a jelenleg kapható legjobb képminőséggel bíró Zeiss Otus 55mm f/1.4 optikával emleget egy lapon, ami ugye 4000 dollárba kerül, vagyis közelít az 1millió Ft-hoz. A Sigma ennél biztosan lényegesen olcsóbb lesz, a hírek szerint a Canon 50mm f/1.2L obijánál is kedvezőbb árcédulát kap.

A SLR Gear szerkesztői a következőt nyilatkozták a Sigma 50-eséről (szabadfordításban):

A Sigma 50mm f/1.4 objektívének tetszjét vártuk eddig a legizgatottabban. Mind a Canon, mind pedig a Nikon hasonló optikái elmaradnak a Sigma 50/1.4 feloldóképessége mellett. A legjobbat, vagyis a Zeisst eddig ugyan nem teszteltük, de egy lényeges ponton a Sigma biztosan megveri: árban… ami vélhetőleg tátongó szakadék jellegű különbség lesz. (…) Ez az objektív akkor is ajánlott, ha árban egy szinten lesz a Canon és a Nikon objektíveinél, ugyanis minden jelenlegi 4000 dollár alatti hasonló objektívet ver képminőségben. Ha még olcsóbb is lesz ezeknél, a Sigma bankot robbanthat a fullframe-mel fotózók körében.

A teljes teszt itt olvasható: SLR Gear

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot