85/1.4 lesz a következő Art Sigma

A pletykák szerint a Sigma következő Art-szériás objektíve a 85mm f/1.4 lesz.

A canonrumors.com információi alapján közel bizonyosra vehető, hogy a Sigma következő penge fixobija szintén egy népszerű gyújtótáv lesz. A korábban már megszellőztetett 24/1.4 mellett állítólag augusztusban mutatják be a Sigma 85mm f/1.4 DG HSM Art optikát, melyet a szeptemberi Photokinán ki is állítanak. Az informátor ugyanakkor azt is elmondta, hogy az obi 2015 elejéig nem lesz megvásárolható, a Sigma valószínűleg csak a Zeiss dicsőségét szeretné némileg halványítani, hiszen ők is egy 85/1.4 Otoussal készülnek a Photokinára.

Árban ez már vélhetőleg nem lesz túl barátságos, hiszen a jelenlegi Sigma 85/1.4 EX is 300ezer Forint körül van, az új Art ennél valószínűleg drágább lesz. Ugyanakkor még mindig jóval olcsóbb, mint a Canon 85/1.2 600ezer+ Forintért (jóllehet, mint konkurens, ez az obi már kemény dió). Ott van viszont a Nikon 85/1.4G, ami kb 470ezer Forint.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot