Bemutatta a Yongnuo az YN560-TX manuális vezérlőt

Pontosabban nem mutatta be, csak kitette a fotókat a weboldalra. De ezt a rádiós kioldót sokan és régóta vártuk!

A Yongnuo YN560-TX rádiós vakuvezérlő segítségével távolról irányíthatjuk majd a Yongnuo YN560-III manuális rendszervakuinkat. Utóbbiban ugye beépített vevőegység van, tehát nem kell semmiféle rádiós kioldót tenni a talpára. Az YN560-TX lesz a harmadik Yongnuo kioldó, amivel kompatibilis ezen rendszervaku beépített vevőegysége, azonban az eddigi kioldóktól eltérően az YN560-TX-vel nem csak elvillantani lehet, hanem a gépvázra tett jeladóról állíthatjuk a vaku erősségét, zoomfejét, üzemmódját. Mindezt 6 csoport segítségével külön-külön. A hírek szerint az YN560-TX elsüti a régebbi manuáilis Yongnuo kioldókat (RF602/603/603II) is, de értelemszerűen az ezekre helyezett vakukat csak elvillantani tudja, vezérelni nem.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • Bence

    Pont mostanában terveztem az 560III vakum cseréjét 500EX+622C szettre, hogy tudjam vezérelni vázról az egész rendszert, de így már elgondolkodtató hogy megérné-e. Sajnos HSS nem megoldható manuális módban, így nappal eléggé sok problémát okoz 1/250 fölé vinni a záridőt, ezért is lenne jobb az 500-as szett.
    Illetve olvastam hogy hamarosan megjelenik a 622C-TX vezérlő, hogy azokkal a Canon gépekkel is lehessen vázról vezérelni amik ezt alapesetben nem tudják(20D, 5D1). Jó-jó nem vázról, de vakupapucsról :) Nincs valami információtok, hogy ennek a megjelenése mikorra várható?

    • En errol meg nem hallottam, ugy tudtam eddig hogy csak nikon verzio van es lesz a 622tx-bol. A vazrol allitast viszont nem kell banni, borzaszto macera a menuzgetes. A hss-t potolni tudja az ND szuro valamennyire. En nem szeretem a HSSt mert ezek a vakuk gyengek a napsutessel szemben a hss meg meg levesz belole. Az 500ex meg az 560nal is gyengebb. Nem mondom hogy total hasznalhatatlan a rendszer de nem sok mindenre jo sajna.

      • Bence

        Több helyen is írtak már róla, illetve a hivatalos fb oldalukon is olvasható hogy lesz.
        Vázról(vagy akár a vakupapucson lévő eszközről) állítani könnyedség lenne számomra, nem kéne mindig odavánszorogni minden vakuhoz, csak sajnos a 20D és a kinézett 5D1 sem támogatja ezt a funkciót. ND szűrő jó megoldás lenne, csak több objektív miatt különböző méretek kellenek, és a különböző fényviszonyok miatt több erősség is. Igaz megoldást jelentene ha a 70-200 72mm-es szűrőmenetére való ND készletet megvenném, és átalakítógyűrűkkel ezeket fellehetne szerelni a kisebb szűrőmenetes objektívekre is.

        • Érdekes, én még sehol sem olvastam, pedig folyamatosan nézem a világítástechnikai híreket, mert a Mikrosat blogját is én írom. Ők ráadásul Yongnuo forgalmazók és ők se mondták még, hogy lesz Canon verzió. Node ha lesz az a legjobb, mert tényleg sokkal egyszerűbb egy külső vezérlővel dolgozni dedikált gombokkal és kijelzővel, mert a Canon saját menüjét még ha ki is tesszük a kedvenc menüpontok közé, akkor is először Menü gomb, Vakuvezérlés menüpont, 2-3 tekerés lefelé, ott még egy menüpont és ott találni a funkciókat, amik között szintén joystickozni kell és szintén bele kell menni és úgy tudod állítani.

          • Bence

            Esetleg nincs tervben egy írás, hogyan építsünk fel egy rendszervaku-szettet? Akár manuális, akár TTL vakukkal. Gondolok itt portréfotózásos témákra, vagy például rendezvény/esküvőfotózáshoz hogy érdemes egy adott terepet bevilágítani stb. Biztos sok embernek jelentene segítséget, hogyan is építse ki a rendszerét.

  • joe

    Mar kaphato. Hatha valaki ideteved es olvasgat.

    Yongnuo YN-622C-TX LCD for Canon Camera