Cross-brand rádiós kioldót adott ki a Cactus

Az USA-ban népszerű rádiós kioldó márka, a Cactus bemutatta V6 típusú kioldóját, mely egyszerre képes vezérelni Canon, Nikon vagy Pentax TTL vakukat, ráadásul össze is hangolja őket.

A Cactus V6 TTL rádiós kioldó ára az USA-ban mindössze 55 dollár (igaz, minimum kettő kell belőle), mégis olyan funkciókat tud, amivel eddig egyik rádiós kioldó sem büszkélkedhetett. Az egyik ilyen funkció, hogy egyszerre egy időben képes együttműködni Canon, Nikon és Pentax kompatibilis TTL vakukkal. A gyárban már eleve 30 ilyen népszerű vakutípus profilját beleprogramozták, firmware-je frissíthető, de a készülék tanulni is tud. Ha olyan vakut teszünk rá, aminek a profilját a gyárban nem programozták a Cactusba, akkor a készülék kielemzi azt és megtanulja. Ennek köszönhetően egyszerre tudja vezérelni a különböző márkájú és TTL-technológiájú vakukat, ráadásul a különféle teljesítményűeket szinkronba is hozza azáltal, hogy fényértékben szabja meg a szükséges fény mennyiségét, és ennek megfelelően villantja el a vakukat: ha ehhez a fénymennyiséghez a nagyobb teljesítményű vakunak csak negyed erővel, a kisebb teljesítményűnek meg maximum erővel kell villannia, akkor ennek megfelelően fogja irányítani őket.

A Cactus V6 egyedi, tárcsás kezelőfelületet is kapott, melynek köszönhetően a gyártó szerint ez a leggyorsabban használható rádiós kioldó.

A Cactus V6 tud A-B-C-D vakucsoportokat is kezelni, fényképezőgépet és vakut szinkronban kioldani és van beépített fényszenzor is a CELL üzemmódhoz. Szintén újdonság még a rendszervakuk világában, hogy a Cactus V6 rá tudja venni a vakukat, hogy az erejüket 0,1FÉ lépésekben szabályozzuk, még akkor is, ha ezek a vakuk normál esetben nem képesek ilyenre. Ezzel tehát a legsokoldalúbb és legprecízebb rádiós kioldóvá lépett elő a cucc.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot