Erősít a Fuji több fronton is

Vadabbnál vadabb hírek érkeznek a Fujitól. Újabb prémiumkompakt és kacsintgatás a középformátum felé.

A pletykaoldalak egyre több Fuji hírrel kényeztetnek minket. Hogy ezeknek van-e valóságalapja, nem tudni, állítólag új, eddig nem ellenőrzött (bizonyított) forrásból érkeztek a hírek, de egyszerre többtől is. Ezek szerint az alábbiak várhatók:

  • Leváltja a Fujifilm X20-at egy új masina, az X20 már “discontinued” logóval szerepel egyes weboldalakon, ami ugye azt jelenti, hogy nem gyártják többé. Az X30 viszont nem csak egyszerű frissítés lesz, mert állítólag nagyobb, 1″-es szenzort pakolnak bele, akkorát, amekkora a Nikon 1 MILC gépekben is van. Ez jóval nagyobb a Fuji X10 és X20 gépek szenzoránál. Ráadásul X-Trans technológiát jósolnak a vázba, ami brutál ISO teljesítményt ígért (X-E1-em van, tapasztalatból mondom!) Állítólag július elején mutatják be a Fuji X30-at.
  • Egy teljes új koncepcióra is készül ugyanakkor a Fuji, legalábbis a pletykák szerint, ami nem más, mint egy középformátumú MILC, amiben a Pentax 645Z-ben már megismert Sony szenzor fog ketyegni, külsőre nagyjából megegyezik majd az X-Pro 1-gyel, hibrid keresőt kap, méretre viszont a régi GF670 fényképezővel lesz egy kategória. Ami nem kicsi, lásd az alábbi képen:
Forrás: hawaiicamerastyle.com

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot