Minden idők legolcsóbb fullframe váza lett a Sony a7

Az USA-ban leárazták a világ első fullframe MILC gépét, remélhetőleg nálunk is így jár el a Sony.

Eddig a Nikon D610 és a Canon 6D volt a belépőszintű fullframe kategória. Mondanám, hogy DSLR-ben, de ezen a kategórián kívül más, tömegek számára elérhető fényképezőgépben nem volt még fullframe szenzor, egészen a Sony a7 és a7R gépek érkezéséig, amik a tükörnélküli cserélhető objektíves kategóriát képviselik. Ezek azonban a prémiumkategóriát képviselik, így drágák voltak, legalábbis mostanáig.

Az amerikai piacon vágott egyet az áron a Sony, így a mostani kb 1500 dolláros árával a Sony a7 lett a legolcsóbb fullframe fényképezőgép, ami jelenleg újonnan kapható. Ez átszámítva kb 315.000 Ft. Mind a Nikon D610, mind pedig a Canon 6D drágább ennél párszáz dollárral. Kíváncsi vagyok, hogy nálunk mi lesz, ugyanis ez a gépváz ha jól látom a hazai árösszehasonlító oldalakon, hivatalosan nem is forgalmazott termék, csak noname webshopoknál lehet kapni 440.000 Ft körüli áron.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot