Stabilizált 70-200 a Tokinától

Stabis telezoomot mutatott be a Tokina f/4 fényerővel.

A Tokina is beállt a sorba, azon gyártókéba, akik a népszerű 70-200mm-es gyújtótáv tartományt fedik le. A Tamron és a Sigma a fényerős f/2.8 szegmensben versenyzik a nagyokkal, míg a Tokina a kevésbé fényerős f/4-ek terén. Piacra dobták a korábban a CP+ Show-n bemutatott optikájukat, a Tokina AT-X 70-200mm f/4 PRO FX VCM-S objektívet. A VCM az optikai stabilizátort jelöli, mely 3 Fényérték fórt ad a használónak. A fókuszmotorja ultrahang alapú, ami azt hiszem elsőként jelent meg a Tokina kínálatában, de ebben nem vagyok 100%-ig biztos, annyira nem ismerem a Tokinát. Ez valahogy egy csendes gyártó, a Sigmáról és a Tamronról sokkal többet lehet hallatni.

Az új obi közelpontja 1 méter, ami átlagosnak mondható, a szűrőmérete 67mm. Egyelőre csak Nikon véggel érhető el, az állványgyűrű nem szériatartozék, külön lehet megvenni, ráadásul az obi ára a hírek szerint nagyjából egy szinten lesz a Nikon 70-200 f/4 VR obiéval, így ez eléggé mellélövésnek tűnik nekem.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot