További Fujifilm hírek

Sorakoznak a Fuji pletykák mostanság. Szeptemberben bővülnek a közkedvelt X-szériás gépek, év végén új obik is jönnek.

A legújabb hírek szerint a szeptemberi Photokinára a Fujifilm bemutatja az X-Pro2 csúcskategóriás MILC gépét, melynek elődje fölött jócskán eljárt már az idő…javítanék, nem az idő, hanem maga a gyártó. Az X-Pro1 még mindig egy kiváló gép, de a gyártó azóta kiadta az elvileg alacsonyabb kategóriás X-E2 és X-T1 gépvázakat, ám hiába az alacsonyabb “minősítés”, mindkét gép veri tudásban a zászlóhajós X-Pro1-et. Jobb a képminőségük, jobb a fókuszrendszerük, több extra szolgáltatással bírnak. Az X-Pro1 a hibrid keresőjével tűnik ki a sorból, de ezen a téren is ott az X100s, ami legalább olyan jó, ha nem jobb nála. A belső konkurencia miatt ezért muszáj lesz frissíteniük a csúcsgépet, amire nyár végén kerül sor. Ugyanígy az X100s-t is követi az utód, állítólag szintén a Photokinára, X200 névvel.

A pletykák szerint mindkét gép APS-C méretű X-Trans szenzort kap, tehát a korábbi pletykákkal ellentétben ne várjunk se fullframe, se organikus szenzoros Fujit. Jóllehet azt írják, hogy az organikus szenzor jövőre még jöhet.

Frissül a kisebb széria is, az X20-at váltja majd az X30, melybe már komolyabb, 1″ méretű X-Trans szenzor kerül. A hírek alapján mindhárom gép ütős lesz, ami biztosan megdobogtatja a Fuji-hívők szívét.

Ezzel ráadásul nincs vége a Fuji pletyiknek, ugyanis év végén érkezhet a Fujinon 90mm f/2 portréobi is, ami ekvivalens 135/2, továbbá jövő év elején a pletykák szerint lecserélik az eddigi 35/1.4-es Fuji obit is Mark II-es verzióra. Hogy minek, arról fogalmam sincs, ugyanis a régi is egy kiváló üveg.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot