Új Canon objektívek jönnek

A canonrumors megbízható információkra hivatkozva állítja, hogy két új nagylátó zoomal készül a Canon.

A pletykaoldal korábban már megbízhatónak minősített forrásból tudja, hogy a Canon hamarosan két új objektívet fog piacra dobni. Ezek közül az egyik EF-S bajonettes, vagyis APS-C szenzoros vázakon használható. Ez az optika a Canon EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM lesz, vagyis egy stabilizált nagylátó zoom, melybe az új, halk és gyors STM motor kerül beépítésre, így videóra is kiválóan használható lesz majd.

A másik optika már EF bajonettes, vagyis fullframe szenzoros gépeken is használható, ráadásul L-jelölésű, felsőkategóriás objektív. A neve Canon EF 16-35mm f/4L IS lesz, vagyis a két meglévő ultranagylátó (16-35/2.8L és 17-40/4L) egy érdekes keveréke: f/4-es fényerő, de kap stabilizátort. Úgy tűnik Canonéknál lassan minden obiba belekerül az optikai stabilizátor.

Más pletykák arról szólnak, hogy az őszi Photokinára új Tilt-Shift obikat mutatnak be, lecserélik a 45-ös és a 90-es T/S obikat, és lesz egy harmadik, teljesen új T/S is, a hírek szerint egy Tilt-Shift Macro objektív. Korábban is szóltak pletykák arról, hogy a Canon egy különleges makroobjektíven dolgozik, de nem lehetett tudni, hogy mitől különleges. Ezek szerint kombinálni fogják a Tilt-Shift technológiával.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • tom_67

    Mégegy 16-35 helyett egy 12-24-et csinálnának inkább.