Augusztusban mostmár tényleg jöhet a 7DII

Erről a gépről mostanság én már nem is írtam, mert olyan mint Columbo felesége. Sosem fogjuk látni….volt ez egészen mostanáig, ugyanis a legújabb hírek már bíztatóbbak holmi pletykáknál.

A Canon 7D Mark II gépére sokan és régóta várnak, ugyanis maga a 7D idén szeptemberben lesz 5 éves konstrukció, ami azért a digitális világban nem kevés, jócskán érik már a frissített modell érkezése. Az elmúlt 2-3 évben folyamatosan pletykáltak az utódmodellről, hol azt, hogy mindjárt jön, hol azt hogy nem is lesz. Ezen információk közül gyakorlatilag mindegyik dugába dőlt, így a legutóbbiakról már nem is írtam. Most viszont két olyan dolog történt, ami már többet jelent holmi félfüllel hallott információknál.

Az egyik az, hogy a 7D gyártását felfüggeszti a Canon, állítólag júliustól már nem lesznek új szállítmányok, a boltok kiárulják a maradék készletet és bye-bye. A másik pedig az, hogy júliusra a Canon németországi forgalmazója összehívta a Canon Pro Dealereket, hogy felkészítse őket egy augusztusi bejelentésre. Hozzáértők szerint, ha a Pro Dealereket hívják össze egy ilyen eseményre, az egyet jelent a felsőbb kategóriás gépek és objektívek bejelentésével.

Egyszóval a régi 7D-nek júliustól annyi, augusztusban pro-gépváz bejelentés várható, szeptemberben Photokina Kölnben. Mi ez, ha nem árulkodó jel arra, hogy végre megérkezik a Canon 7D Mark II?

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot