Felpörögtek a 7D Mark II pletykák…

…ennyi susmus után kizárt dolog, hogy ne látnánk hamarosan a gépet végre. A legújabb pletykák a szenzorról szólnak.

A canonrumors.com már odáig jutott, hogy CR2, vagyis korábban már bizonyított hírforrásból származó kategóriába sorolta a 7D Mark II szenzoráról szóló információt. Ergo a gép közeljövőben érkezése úgy tűnik nem kétséges többé, már csak a specifikációkon megy a találgatás. A legújabb hírek szerint teljesen új technológiájú szenzort kap a 7D Mark II, olyan szenzort, ami a 7DII-ben debütál és a Canon jövőbeni gépvázaiba is belekerül. Hogy milyen technológia azt nem tudni, egy biztos, hogy nem a korábban a Canon által is szabadalmaztatott Foveon-típusú szenzorról van szó. Az új szenzorfajta jó eséllyel egyelőre a Canon legféltettebb titkai közé tartozik, mert vélhetőleg nem csak egy sima fejlesztéről van szó. A canonrumors.com szerkesztője szerint rengeteg email érkezik hozzájuk ezzel kapcsolatosan, de szűrik őket, és CR3 – vagyis majdnem holtbiztos pletyka – kategóriába akkor sorolják a hírt, ha már tudni, milyen technológiáról beszélünk.

További pletykák is napvilágot láttak a 7D II-vel kapcsolatban, de ezeket már fenntartásokkal kell fogadni. Ezek szerint a gép relatíve magas megapixelszámmal fog jönni (egyes találgatások szerint 24 MP), komoly mértékben javított autofókusz teljesítménye lesz, nagymértékben javul a gép magas ISO/alacsony zaj teljesítménye, kedvező ára lesz (haha!), nagyon közel lesz a PRO-besoroláshoz, de nem lesz az 1D X konkurenciája és a híreknek megfelelően az őszi szezonra fog érkezni. Ezen kevésbé ellenőrzött pletykák között is szerepelt az új szenzortechnológia említése.

A hírek szerint a Canon valamilyen okból kifolyólag visszatartja a 7D II kiadását, a CR szerkesztője szerint a Canon 100-400L II objektív bemutatása miatt csúszik az új váz érkezése.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • Barni

    Már várjuk nagyon…ideje már a canon 40D óta egy normális APS-C szenzort piacra dobjanak…..szerintem a szept.14. Photokinán debütál majd.

  • TAKIvill

    És a 750D-ről nincs semmi hír? Annak megjelenése is igen időszerű lenne a megelőző kategóriatársak megjelenése alapján.