Gyönyörű fotók a D-Day veteránokról

Most volt a Partraszállás 70. évfordulója. Robert Capáról már cikkeztek elegen, idő hiányában nálam ez kimaradt, meg aztán nem is tudtam volna igazán újat mutatni, annyiféleképpen feldolgozták mások a sztorit. Találtam viszont egy videót egy fotózásról, amit így, pár nappal az évforduló után is érdemes megnézni a témában.

A videón egy The Last of the Liberators című könyv fotóanyaga készül. A fotós Robin Savage, aki a Partraszállásban részt vett, még ma is élő veterán katonákat portrézza Normandiában, pontosan azokon a helyeken, ahol ezek az emberek 70 évvel ezelőtt a saját és társaik életéért harcoltak. A fotók is nagyon jól sikerültek, de érdemes a veteránok arcáról is leolvasni az érzelmeket, mikor díszegyenruhában visszatérnek ezekre a vidékekre. Rossz fejszámoló vagyok, de ezek az emberek most 90 év körüliek lehetnek, ha jól sejtem.

 

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot