Megszűnik az Apple Aperture

Az Apple jó ideje nem frissítette már az Aperture RAW konverter szoftverét. Most kiderült miért.

Az Apple a WWDC fejlesztői konferenciáján már célzott rá, hogy változás lesz, de kevesen gondolták volna, hogy ez az jelenti megszűnik az Apple saját fejlesztésű, professzionális RAW konvertere, az Aperture. A 3-as verziót 2010-ben mutatták be, azóta talán 3.3 verziószámig jutott el, és már ment a háborgás a felhasználók részéről, hogy követelik az Aperture 4-et, mert leállt a frissítés. Mostmár biztos, hogy ez nem jön el, a WWDC konferencián megszellőztetett Photos app fogja leváltani az iPhotos mellett az Aperture-t is. Az OS X Yosemite-on azonban még futni fog a régi Aperture is, hogy a felhasználóknak legyen idejük átállni más szoftverre.

Apple Aperture

Többen attól tartanak, hogy a Photos már közel sem lesz olyan profi alkalmazás, mint az Aperture volt, és az Apple is azt nyilatkozta, hogy segítik a felhasználóikat átállni az Adobe Lightroomra. Érdekes…

Az alábbi fotókat mutatták meg a WWDC-n, ezek alapján én sem feltétlenül mondanám azt, hogy a Photost professzionális felhasználásra tervezték.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot