Új kijelöléstípus a Photoshop CC-ben: Focus Area

Az Adobe júni 18-ra ígéri a Creative Cloud új verzióját, a Facebook oldalukon be is mutattak egy várható, új Ps CC funkciót.

A videó szerint egy eddig nem látott kijelöléstípust fog biztosítani számunkra a legújabb Photoshop, melynek neve Focus Area. Ahogy a nevében is rejlik, az új szolgáltatás révén képesek leszünk elszeparálni a fókusztartományon belüli és kívüli részeket a képen, vagyis kijelölni az éles témát, vagy a kijelölést megfordítva az életlen hátteret, hogy aztán elszeparálva módosíthassuk azt. Mindezt ráadásul a Photoshop egy gombnyomásra fogja megtenni, amit mi még finomhangolni tudunk közben. Egyrészt a +/- gombokkal tudunk a kijelöléshez hozzáadni és elvenni, illetve a régebbről már ismert Refine Edge opcióval tudunk a kevésbé kontrasztos részeken is szép kijelölést létrehozni. Az alábbi videóban mutatják be a Focus Area kijelölést:

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • Zulzai

    elég jó volna ha belekerülne :)