Végre objektívet adott ki a Canon az EOS M-hez

Telezoom objektívett mutatott be az egyetlen MILC gépéhez a Canon. Már ideje volt.

Csúnyán hanyagolja a Canon az EOS M “szériát”. Idézőjelben, mert továbbra is egyetlen gépből áll az a bizonyos MILC széria, jóllehet Ázsiában már kiadták az EOS M2-t, de a világ többi részén nem forgalmazzák. Hasonló a helyzet az EOS M-hez bemutatott ultranagylátó obival is, az is csak a tengerentúlon elérhető, a világ többi részére nem szállítják. Úgy tűnik a Canon egyelőre csúnyán felsült a MILC piacon, egy szem géppel és 2, azaz kettő darab objektívvel próbál versenyezni egy Olympussal, egy Sonyval, egy Panasoniccal, Fujival, és Nikonnal, akik már szépen uralják a MILC kategóriát. Akinek EOS M gépe van, attól azt hallom, hogy szereti és nagyon jó kis gépnek tartja, az ismeretségi körömben is van ilyen, de olyat is hallottam már nem egyszer, hogy érdeklődőt, tapogatózó, potenciáls MILC vásárlót beszéltek le az EOS M-ről azzal a szöveggel, hogy a Canonnak nem jött be a MILCezés és meg fogja szüntetni az egész hóbelevancot.

Egyelőre nem úgy tűnik, ugyanis végre kiadtak hozzá egy telezoom objektívet, történetesen a Canon EF-M 55-200mm f/4.5-6.3 IS STM-et. Optikai stabilizátor, halk STM fókuszmotor, fókuszgyűrű (FTM), kompakt méret, szép letisztult design, 390 eurós árcédula. De az a 6.3-as fényerő….hhhjajjj…

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • FrenkyPub

    Fenyeroben legalabb a Canon oszinte sok mas MILC gyartoval szemben. Akik nem szegyenlik rairni a 2.8-as vagy meg ennel jobb fenyerteket, de valojaban x2. Lenyegeben az van, hogy Canon a fenyerteket FF-hez meri mig jopar gyarto a MILC szenzor meretehez. Igy lehet az hogy siman kiadnak egy zsebmeretu 400-as obit f2 fenyertekkel, mert a gyujtotavot beszorozzak 2-vel, de a fenyerteket mar elfelejtik. Amugy meg a T-ertek lenne korerkt, de azt joforman egy gyartose meri megadni.